luni, 1 noiembrie 2010

Plimbarea de toamna 31 oct 2010

Asa cum ii zice si numele , plimbarea de pe 31.10.2010 a fost o plimbare pe timp de toamna .
Traseul trebuia sa fie de 60 kilometrii , plus drumul tur–retur  acasa–loc de intalnire , iar ca timp ne-am rezervat cam 5-6 ore astfel incat sa se mearga lejer sa admiram peisajele si sanu oboseasca nimeni  .
Intalnirea a avut loc la Crangasi in parc . 
Crangasi
 S-au strans 37 de biciclete cu tot cu biciclisti  , bicicliste si chiar un pusti de aproximativ 12 ani .Felicitari pustiului si parintelui care l-a scos la pedalat .
Pe la 10 si 10 s-a plecat pe traseu pe margina Lacului Morii de care multi nu stiau , altii doar pe harta il vazusera  , ca si mine dealtfel .
Lacul Morii
Apa destul de curata si calma oglindea cladirile de pe partea opusa si cerul .S-a facut o mica sedinta foto , toti fiind incantati la vederea lacului .
Dupa ce am mers pe marginea lacului am intrat in Rosu si am trecut pe langa padurea Rosu ce defila in tinuta de toamna  , apoi satele Dudu si Chiajna .Casute frumoase , lume linistita la poarta   , departe de agitatia din oras .
Trecand de soseaua de centura si de Dragomiresti , am facut stanga in Bacu spre autostrada .Ne-am oprit sa facem poze si sa aratam catorva soferi bicicletele noastre .
 
Sever si bicla
 Au urmat Ciorogarla si apoi pe langa manastirea Samurcasesti , apoi Darvari si  Catichea unde am facut o mica pauza la un bar local langa calea ferata .

Samurcasesti
 Aici ne-am harjonit si cu niste localnice bronzate care au nimerit cu pietricele pe cativa dintre noi.Am luat o pauza destul de lunga , s-au cumparat de ale gurii si de baut .Dupa pauza , hai sa mergem intr-o poienita sa devoram ce aveam la noi .Marea parte a grupului a avansat rapid spre iesirea din sat .Altii nu au avansat deloc .Marian avea un por nervos care ii facea figuri asa ca s-a apucat sa schimbe camera .

Atelierul mobil
S-a mai asteptat un sfert de ora , ne-am mai injurat cu aruncatorii de pietre si am iesit din sat pe un pod buclucas .Un pod facut din cateva sine de cale ferata puse una langa alta .Fiecare de alta lungime si rezonanta ,fiecare balansandu-se in felul ei .Am trecut rand pe rand , care mai de care mai curajos si mai inventiv in ale treaversarii .Am pozat si ne-am amuzat copios .

Iulian vrea sa faca baie ?
Gata cu gluma ! Hai in poientia odata ca ne e foame ! Am mancat , am baut , am glumit si am conversat  .


Poienita
Deja iesisem de pe drumul asfaltat asa ca drumul care a urmat a fost drum de tara , pietruit  . Am trecut prin Teghes si apoi dupa Teghes prin un drum plin de baltoace si noroi .Ce mai conta ? Si aici ne-am amuzat de situatie si ne-am strecurat mai prin balti , mai pe langa spre marginea Argesului care curgea unduindu-se frumos in soare .

Argesul
 Ne apropiam de Lacul Mihailesti .Eu si Vlad Butuc am coborat dalele sa mergem putin pe langa stufaris , pe un drum malos si lipicios ce ne-a invins in maxim un kilometru.Pedalam foarte asa ca am revenit pe dig . Frumos lacul si inprejurimile . Padure pe o parte , stuf pe o parte . Avioane pe deasupra.
 Dupa lac , am 10 dintre noi au luat-o spre casa  si ceilalti 25 spre Magurele ,respectand traseul initial. Se lasase seara , soarele nu mai avea intensitatea de pe zi si incepea sa se racoreasca .De la 17 grade pe zi a scazut la 10 grade .Printre casute mirosea a foc , asa cum numai la tara poate mirosi .E un miros care mie imi place si imi aduce aminte de copilaria la bunici .
Dupa drumul prin cateva sate am ajuns si in Magurele unde am luat o mica pauza fara sa vrem .Ionut Ionut a adunat o sarma care cred ca era mama sarmelor din Magurele .Una Long Vehicle .Cred ca avea jumate de metru .Se auzea aerul tasnind din camera la cativa metri de el .Atelierul s-a instalat si camera a fost schimbata.
 
Long Sarma :)
 Noaptea ne-a prins iesind din Magurele .S-a mers foarte lejer spre Rahova de unde ne-am despartit in doua tabere : Unirii si Drumul Taberei .Am facut cam 77 kilometrii cu tot cu drumul de acasa .S-a mers in asa fel incat sa nu ne scape peisajele .
Excursia s-a terminat cu bine , lasandu-ne probabil tuturor o dorinta de a ne mai plimba si in alt weekend daca e vremea buna . Peisajul a fost superb , vremea excelenta .O iesire din cotidian perfecta .
Mai mergem da ?

Astept comentarii , pareri pro si contra !
Si va astept sa ne insotiti la urmatoarele plimbari .
Lant intins !

Un comentariu: