joi, 25 noiembrie 2010

A fost Bicicleta 5

Pentru greseli gramaticale , scrieti-mi , fiindca am scris in mare graba si e posibil sa existe greseli .
A fost Bicicleta 5  ,  cam 5 grade afara si aproximativ 50 oameni .
Ma asteptam sa ploua  si nu a plouat spre fericirea noastra . In schimb frigul a fost la el acasa si asta s-a simtit . Cel putin mie mi-au inghetat toate degetele in momentele de pauza .

La Izvor
Ne-am intalnit la Izvor ca de obicei si la 20.30 am plecat pe traseu .Dupa o suta doua de metrii , statiile din dotare aduse de George Hari Popescu si-au facut datoria si s-a anuntat ca cineva are pana .Asta e , am stat sa se rezolve pana..Am plecat prin fata Casei Poporului , unde am incalcat regulile de circulatie si am dat navala in marea parcare de acolo si in fata a doua echipaje de politie , Marius (Fratele Geaman) a executat  o cascadorie peste bicicleta , ajutat de Iana George. Numai o janta facuta praf .
De aici am plecat spre Vitan , putin pe sosea si apoi numai pe pista de biciclete unde Marian a testat temperatura solului , furat probabil de "peisaj" .

Pe aici s-a mers la Bicicleta 5
Am cotit  pe Calea Vitan si am deviat INTENTIONAT traseul pe Strada Branuselor .Numai sa vad daca carcoteste cineva .Am tot auzit pe traseu , la micile poticniri si ezitari , numai "ganduri bune" la adreasa organizarii . Dragii mei , e o plimbare , ne relaxam  , nu urmam strict ceva si ne stresam sa mergem strict pe traseu .Plus ca la fata locului e mai dificil decat pe Goagle Pamant .Trebuie sa fi atent la drum , masini , daca sunt toti sau nu si sa vezi pe unde esti ca sa sti unde te duci .Ne plimbam si sa aflam o parte din Bucuresti pe care nu o stim. Asadar pe multe stradute eu nu am fost si nu stiu incotro sa o apuc .Te opresti si te consulti sau te gandesti. De ce trebuie sa aud :"- Lipsa de organizare ! " ,  "- Ce naspa , astia nu stiu pe unde sa mergem !!! " sau "- Hai ba acasa ! " . Credeti ca e usor ? Suntem un grup la polimbare , nu o armata care urmeaza un Hitler cu o tinta de atins .

In fine , sa continuam cu traseul . Am iesit pe Splai , stanga spre Sincai , pe langa Tineretului , am intrat in Parcul Vacaresti si am iesit pe Calea Vacaresti spre Big. Strada Martisor ne-a dus prin spatele blocurilor , pe langa casa memoriala Tudor Arghezi , la Parcul Tineretului unde am coborat in viteza cateva pante .Din Tineretului am trecut in Carol unde la fel ne-am dat putin pe alee printre copacei pana la Zodiac .Aici o pauza de gandire si apoi imparteala .Unii la un bar in parc , altii la un bar in oras , altii acasa .Asa , intre noi , pe drumul spre barul din oras , Marian a mai testa odata temperatura solului , rau de tot .Sa nu ii spuneti ca v-am spus !
Per total tura a fost frumoasa .Ne-am distrat , ne-am simtit bine .


Cateva observatii as avea de facut asupra comportamentului nostru :
1. Incercam sa respectam pe cat posibil regulile de circulatie .Spiritul de turma functioneaza foarte bine asa ca daca unul trece pe rosu sau pe undeva pe unde nu are voie , hop si restul . Avem om in fata pe care trebuie sa il urmati .
2.Nu stiu cum se face ca , daca omul cu traseul face dreapta dar alti doi de dupa el fac stanga si restul grupului in loc sa faca dreapta , fac si ei stanga si omul cu traseul se trezeste singur .
3. Cum am spus si mai sus , romanul are un spirit criti foarte activ .Poate ar trebui sa incercam sa fim mai relaxati .
4.Mergem mai pe dreapta , sa nu inucrcam circulatia .
5.Nu mergem nici foarte incet nici foarte repede .Cam cu 15 la ora .Dar fiind 40-50 , se urneste grupul mai greu si se intampla ca cei din spate sa ramana foarte in spate .Asta nu inseamna ca cei din fata galopeaza , ci numai ca au plecat mai repede.Incercati sa tineti pasul , sa mergem mai grupati , fara spatii foarte mari intre grupulete .Aici si-au facut treaba statiile , astfel ne pierdeam .Dar cu putina vointa din partea noastra putem sa nu ne pierdem .
6.La plecarea din Izvor , toti vor sa plece ,dar cand se face si 30 si fluier de plecare , nu mai pleaca nimeni .WTF ?
7.In legatura cu barul de final .De fiecare data postez la eveniment ca astept sa spuneti unde ati vrea sa mergem dupa tura .Prea putini spun ce vor .La fel cu preturile .Spuneti-mi ce preturi vreti , fiindca la locul faptei multi renunta , ba ca e scump , ba ca e nustiu cum .Diferenta intre ele e de 1 leu sa spunem.Merita sa ne invartim prin oras pt 1 leu ? La final o sa constatam ca am baut numai o cana de vin sau o bere .Mare scofala .Pana la urma nu stiu cate terase exista unde putem sta langa bicle , sa fie si ieftin rau si cu de toate pentru toti .
Astept sa ma contraziceti sau sa imi dati o aprobare .Si parerile voastre le astept .Despre orice ar fi .

Pe youtube aveti doua filmulete  , partea unu si partea doi .

Sa ne mai vedem pana vine iarna ! Lant intins !
Aveti o descriere si filmulet si de la Geroge Hari Popescu .

Multumesc lui  Kyp Kostin ca a sta in spate mereu si s-a asigurat ca nu ramane cineva pierdut !

Bogdan Tanasie

Un comentariu:

  1. Ai f mare dreptate, dar eu as propune o deplasare mult mai riguroasa, ceea nu inseamna militarie, ci bun simt, respectarea legii, a partenerilor de trafic, a celorlalti biciclisti si nu in ultimul rand, a propriei persoane. Deplasarea sa se faca NUMAI in coloana, asa cum prevede si Codul Rutier, cu o distanta minima de 2 m intre biciclisti pentru siguranta maxima, la fiecare viraj, primul semnalizeaza cu mana, urmat de al 2-lea si tot asa pentru ca fiecare bicicleta este un vehicul separat si trebuie sa semnalizeze schimbarea directiei de mers si in acest fel nu mai exista confuzii cu privire la directia luata. Cand nu apuca sa treaca tot grupul pe verde, cel ce ia decizia sa opreasa va semnaliza, conform legii, oprirea si asa va face cel din urma sa si tot asa pana la ultimul din aceleasi considerente de mai sus. In acest fel, siguranta creste, legea este respectata, nu vor mai exista devieri de la drumul urmat de organizator, indiferent care ar fi ala.

    RăspundețiȘtergere