luni, 23 aprilie 2012

O tura prin Europa


Saptamana trecuta , dupa ce am vazut poze facute de cativa biciclisti prin Europa si America de Sud  , m-am gandit ca nu ar strica sa incercam : Turul unei parti din Europa , in 20-30 zile .
Tura este pusa peste 3 ani pentru a avea timp de antrenament si strans bani .Antrenament pentru ca in ultimul an , din lipsa acuta de timp , turele mele , insumate nu au depasit 2500 km . Bani pentru ca sunt necesari 30-40 euro pe zi , minim 1000 euro toata tura .  Pe langa bani si antrenament , trebuie timp si pentru a ne putea documenta asupra zonelor din Europa si alegerea unui traseu cat mai frumos . Zic "a ne putea documenta" , pentru ca nu vreau sa plec singur . Prieteni , rude , doritori . Si vreau o ducumentare amanuntita , pentru a putea vizita si obiectivele mai "ascunse" .Putem merge direct intr-un oras mare , sa zic Viena sau Budapesta   , putem vizita muzeele faimoase , dar nu asta e ideea . Ideea e sa vedem ce e mai ascuns , sa prindem farmecul locului , dat de locurile mai putin vizitate . Am vazut multe orase din Europa , am vizitat atractiile principale , am venit acasa si apoi am mai aflat de alte atractii , mai putin cunoscute , dar poate mai valoroase decat cele faimoase .
 Din ce am gasit pe net , cei care au mai fost s-au descurcat cu 30 euro pe zi , insa nu prea au vizitat prea multe . Probabil cine vrea sa viziteze , ar trebui sa isi ia in calcul si intrarile .
 Avand in vedere ca sunt 3 ani (1094 zile - 1 mai 2012 - 15 mai 2015 ) , daca se pun la pusculita 5 lei pe zi , la sfarsitul celor 1000 zile se vor strange suficient incat sa ajunga pentru cele 30 zile  .
Ca si kilometri parcursi zilnic , 100-120 km pe zi sunt suficienti (sa ramana timp de vizitat in caz ca e ceva de vizitat ) .Inseamna 2200-2400 km:  6 ore / zi ,aproximativ 20 km / ora . 

As vrea sa se parcurga minim 2000 km  in 23-24 zile de pedalat  .Cinci zile vor fi fara pedalat , strict odihna si pedalat . O zi va fi luata in calcul pentru alte posibile evenimente .Sa speram ca nu va fi cazul . Poate la 2-3 zile de pedalat , o zi va fi cu putini kilometri , 50-60 de exemplu , intre orasele  (de preferat intr-un loc cu multe obiective de vizitat si pentru facut igiena) .
Din punct de vedere al timpului , cred ca perioada de sfarsit a lunii mai - inceputul lui iunie este cea mai buna . Nici foarte cald , dar nici foarte frig . Eventual cu cateva zile de ploaie . 
 Pentru documentare , pun la dispozitie doritorilor ,  ghiduri  pentru toata Europa .
Desigur , trebuie o biccleta de trekking sau adaptata (cauciucuri de sosea cu balon mic )si echipamentul necesar  .Trebuie sa luam cu noi si cunostinte minime de reparat sau inlocuit piese ale bicicletei si putina germana pe langa engleza cunoscuta .
Astept sugestii si pareri !
Am prezentat firul ideii , o sa completez treptat , pana la momentul excursiei .

 Cateva variante de trasee "raw".2 comentarii: