vineri, 12 noiembrie 2010

Pedaleaza pe 13 si 14 noiembrie

Se pare ca si weekendul asta , ca si weekendul trecut , se vor organiza cateva iesiri .
Nu s-a anuntat nici macar un strop de ploaie iar temperaturile ar trebui sa ajunga la aproape 20 grade .
Numai bine pentru biciclisti .
Rugamintea din partea celor care organizeaza ar fi sa va anuntati daca veniti , iar daca ati spus ca veniti si nu mai veniti , la fel anuntati .Ideea e sa nu va astepte degeaba sau sa isi faca un calcul cum se poate ajunge cu trenul daca sunteti prea multi , in conditiile in care intr-un vagon de biciclete incap maxim 15-16 biciclete inghesuite .
Asadar ,Sambata , Radu Ioan Sprinceana pleaca intr-un tur prin sud vestul Bucurestiului , prin Bragadiru , pe partea sudica a Lacului Mihailesti , apoi Domnesti si inapoi in Bucuresti .La ora 9 30 va ajunge la statuia Eroilor Sanitari .La zece o sa plece pe traseu .Atentie , o sa se mearga cu un anumit ritm .Lungimea traseului este de aproximativ 56 kilometri , fara drumul vostru de acasa la punctul de intalnire si inapoi . Mai multe despre eveniment aici .Traseul il gasiti aici sau in poza mai jos .



Traseu Radu
  Daca vreti sa va jucati , in parcul Izvor se organizeaza Scavenger Hunt.Prima editie a unui joc foarte interesant , in care echipele trebuie sa adune cat mai multe lucruri din lista jocului .Regula principală este distracţia .Despre celelalte reguli si organizarea lui gasiti aici. Trebuie sa va inscrieti pana azi la ora 14 .

Duminica  , la ora  5.30 in Gara de Nord , se strange lumea pentru VeloExcursia .Se ia personalul 3001( ora 5.46) , tren care are vagon pentru biciclete ,  pana in Comarnic .Biletul costa 12.4 ron .Din Comarnic , se merge spre Secaria si de aici dreapta spre Lacul de Acumulare Paltinu si finalul in Campina .Lungimea traseului este de aproximativ 43 kilometrii iar timpul acordat de aproximativ 9 ore.Evenimentul il gasiti aici . Traseul se poate vizualiza si studia aici sau mai jos in poza. 


VeloExcursia
 Tot duminica , Drumul bicicletei iese in afara orasului spre Campulung. Se va vizita Manastirea Cetatuia Negru Voda si Mausoleul de la Mateias.Intre Bucuresti si Targoviste si intre Campulung si Bucuresti se va merge cu trenul .Asadar o sa mergeti cu bicla intre Targoviste si Campulung pe traseul asta . Lungimea lui este de aproximativ 66 kilometrii iar timpul total este de aproximativ 11 ore  .Trenul de plecare o sa paraseasca Gara de Nord la ora 5.20 si o sa aiba vagon cu loc de biciclete .


Drumul Bicicletei - Campulung


Tura de haos total  - Intalnire la ora 9.00 intersectia sos. Colentina cu d-na. Ghica - intrarea in parcul Plumbuita la ora 9.00; plecarea pe traseu, cand o sa aiba chef cei stransi .O sa se plece spre Tunari , Dimieni ,etc .Probabil unde o sa aiba participantii chef .Va puteti inscrie aici . Foarte tare din punctul meu de vedere !

Apoi , de la ora 14 , Bike & Movie .Intalnirea in parcul Eroilor .Traseu: Izvor, Piața Constituției, Mica rivieră de la Unirii, Grădina Icoanei, Romană, Herăstrău/ Arcul de Triumf, MŢR. 
Prima destinatie este targul de dulciuri Choco Fest găzduit pe str. I.L. Caragiale 32 .Destinatia finala este la Noul Cinematograf al Regizorului Roman ( Muzeul Ţăranului Român) la proiecţia filmului Kolorado Kid (ora 18:00). Evenimentul il gasiti aici  .



Recomandarile celor care organizeaza evenimentele si ale  mele ar fi urmatoarele :
- in primul rand sa alegeti un traseu pe care credeti ca il puteti face fara probleme
- ati hotarat traseul , ganditi-va daca va tine bicicleta  
- ar trebui sa aveti haine diversificate
- apa si ceva de mancare sau bani sa va luati de pe drum daca aveti de unde
- far si stop - la intoarcerea pe seara in Bucuresti o sa aveti nevoie sau chiar pe traseu
- casca va poate proteja si in oras si in afara - mai important decat faptul ca nu iti sta bine cu casca este sa fi teafar si sa te mai poti plimba si alta data 
- camera , petec , pompa , o cheie doua : de obicei se gasesc intru-un grup de biciclisit dar daca ai ceva special la bicicleta , gandeste-te si ia-ti cu tine de schimb (camera speciala , cheie speciala , etc )
- o pelerina usoara nu ar strica , desi nu s-a anuntat nici o ploaie

Spor la pedalat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu