vineri, 1 octombrie 2010

Drumul bicicletei 9 pe 30 sept 2010 in Colentina

Am fost la drumul bicicletei 9 . Strangerea a avut loc in parcul Plumbuita .
Parc Plumbuita
  Ne-am strans  26 de biciclisti  dintre care 3 fete . Traseul a fost frumos  .Descoperi zone ale Bucurestiului pe care cu siguranta nu le sti si care pot sa iti schimbe parerea despre acest oras .
La plecarea din Parcul Plumbuita
 Am mers pe langa lacul Plumbuita in a carui oglinda se vedeau luminitele locuintelor  de pe malul celalat . Aerul parcului iti da putere . Miroase a iarba . Dupa tura de lac , iesim in soseaua Petricani . E spre ora 21 . Libertatea de pe strada te minuneaza . Masini putine , lume putin mai calma , poti pedala in voie . Am continuat traseul apoi numai prin oras : Bulevardul Lacul Tei , Str .Grigore Moisil , Barbu Vacarescu peste raul Colentina , schimbam directia pe Fabrica de Glucoza si apoi pe Calea Floreasca spre centru .

Lacul Floreasca ramane in partea dreapta , ajungem in Stefan cel mare si intram pe Polona . Dam in Bulevardul Dacia , care arata cam ca dupa razboi ; transeu dupa transeu .Spre final Pache Potopopescu , Soseaua Iancului apoi in sus spre Electronicii si in final Kaufland Obor .
Poate va intrebati de ce atata traseu prin oras , de ce noaptea , de ce cu bicicleta ?
Pentru ca pe timpul zilei nu o sa observi casele vechi , cladirile frumoase , zonele verzi , oamenii care stau la coada la shaorma si alte detalii .Parca iti ruleaza un film documentar in fata ochiilor . Nu ai fi observat atatea detalii oricat te-ai fi plimbat ziua fiindca nu ai cum din cauza agitatiei , nebuniei si oamenilor ce iti distrag atentia de la ce poate fi frumos . Noaptea totul intra in stare de amorteala .Se mai gasesc cativa nervosi sa te claxoneze , se mai gasesc comentatori pe trotuar , se mai gasesc si caini .Dar astia trec in 30 secunde cat te departezi de ei , caini , masini , vitezomani .
Se termina tura si ajungi acasa cu cativa amici in plus , cu cateva informatii noi , cu cateva locuri noi vazute , cu frica de caini invinsa , cu miscarea facuta (eu am facut per total 25 km) .

Sper ca data viitoare sa se mearga cu o viteaza medie putin mai mica pentru a sprijini si pe cei ce merg mai incet .

Bafta si spor la pedalat !

3 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul, si foarte frumoasa experienta de la Drumul bicicletei. Ma bucur sa aud ca ti-a placut, inseamna ca vei mai iesi si la editii viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice :-) Legat de caini, am furat niste siretlicuri de pe Discovery, e o emisiune ”Cezar si cainii”, super tare tipul! Si nici macar nu mai e nevoie sa opresc bicicleta cand se reped, fac un ”HA” vocal puternic catre latrator si tace instantaneu. Mie-mi plac cainii saracii de ei, nu as da intr-un caine pentru nimic in lume. Vad ca se pot potoli doar cu un ”HA” smucit. Si imi vad de drum. Incerc chestia asta de doua luni si nu a dat gres pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă bucur că ţi-a plăcut! Când va veni iar rândul Colentinei, vă pot arăta chiar şi alte faţe a oraşului: mai molcome sau mai prietenoase pentru mtb, pentru oraş, pentru fete. Sunt convins că în fiecare cartier există câte un colţ din fiecare, dar că nu a fost explorat.
    În ce priveşte mersul mai lent, nu pot să mă pronunţ. Eu consider că am mers chiar mai încet decât mergem în grup de obicei, iar pe cei care mergeau în spate chiar îi întrebam din când în când dacă viteza e ok.
    Sper ca cei care au venit din alte cartiere să ne deschidă ochii mai departe cu alte şi alte frumuseţi ale Bucureştiului.

    Gabriel.GMC

    RăspundețiȘtergere