vineri, 8 octombrie 2010

Drumul bicicletei 10 pe 7 octombrie 2010

Bicicleta ne-a strans iar  , de data asta la o tura generala a Bucurestiului .Inainte de a pleca spre locul de intalnire credeam ca nu o sa am ce sa mai scriu .Acelasi Bucuresti , aceleasi strazi , numai putin mai frig .O tura obisnuita . Mare lucru .Nu a fost asa !

Favorit 1
 Intalnirea a avut loc la Favorit , pe la 19 .Pentru cine nu stie unde e Favorit (exista persoane) , in mare,  e in Drumul Taberei , foarte aproape de faimosul patinoar din cartier .Am fost acolo 28 de biciclisti .Nici o fata de data asta .

Favorit 2
 Probabil vremea , distanta lunga de parcurs sau mersul rapid de la tura trecuta le-a speriat .Poate ar trebui sa mergem mai incet , sa poata si incepatorii , fetele si cei care nu pot pedala mai repede sa mearga .Majoritatea nu au cursiere sau nu sunt in forma si nu se pot tine bine de varful plutonului .Pana la urma iesim sa promovam si sa incurajam mersul cu bicicleta , nu iesim sa ii alergam pe cei neputinciosi si neinitiati .O sa vina odata , o sa oboseasca , nu o sa le placa si adio cu ei . Nu asta e solutia .Alta treaba ar fi sa fim putin mai civilizati .Poate ar trebui sa nu mai urlam pe strada , sa mergem mai ordonati , sa nu mai incurcam intersectiile trecand pe rosu aiurea printre masini ci  sa atragem atentia in sensul pozitiv . Nu zic chestiile astea din rautate sau ca am ceva cu cei din grup care trec pe rosu sau care urla pe strada - apropos urla de bucurie fiindca se simt liberi pe bicicleta , se simt descatusati din banalul zilnic si se exprima .Fiecare se exprima in felul lui .Pe mine nu ma deranjeaza chestiile astea .Ideea mea era sa ajutam promovarea bicicletei si atunci lucrurile ar trebui sa fie mai pasnice , chiar daca ne abtinem de la ceva ce vrem sa facem (urlat - descatusat  , trecut pe rosu - creste adrenalina ). Desi sunt soferi (soferi biciclisti) care ne saluta in trafic , majoritatea ne saluta altfel .Nu e razboi intre noi , ar trebui sa convietuim . Momentan noi suntem parazitii .Mai avem pana la simbioza .

Drumul Taberei intersectie cu Nicolae Gaina
 Gata cu morala .
Traseul a fost facut astfel incat sa se treaca prin cam toate cartierele .Il gasiti la sfasritul articolului in detaliu , sa nu va plictisesc aici . Am atasat aici linkul cu traseul .O sa observati si dupa poza ca s-a dat roata majoritaii Bucurestiului .
 
Ce a fost special in seara asta ? Trebuia sa ne surprinda Bucurestiul nostu minunat cumva . Inainte de City Mall (soseaua Viilor intersectie cu Oltenitei , langa Cimitirul Bellu) , o masina de politie isi facea loc printre masini , venind din spatele nostru .Nimic neobisnuit , ori se grabeste ca isi termina tura  ori accident ori altceva .Dar nu , el avea treaba cu noi .Normal ca nu ai cum sa prinzi 28 de biciclisti , asa ca au oprit decat vreo 3 si restul am taiat-o pe stradute laturalnice in incercarea de a ii ocoli pe curcani . Ma , da de ce ne-au oprit ? Ce ne pot face ? Care e problema ? Hai sa revenim la traseu , ca nu au ce sa ne faca ! Pana la urma ne-au oprit fiindca circulam mai multi in rand si ar fi trebuit sa circulam sir indian cate unul , nu sir indian carnat de cate 2-3 oameni .Toate bune si frumoase , respectam cam 10 minute "regula " pana trecem de Berceni si intram pe Vacaresti .
Politia in actiune
 Trece asta , trece si traseul nostru . Ajungem la intersectia Vitan cu Mihai Bravu , unde un taximetrist se repede pe trecerea de pietnoi  in noi si in pietonii de pe trecere .Avea mult tupeu la inceput , dar i s-a diminuat considerabil cand i-am inconjurat masina de catre biciclisti. Avea masina lovita pe toate partile semn ca e zmeu si semn ca discutiile frumoase cu el ar fi fost de prisos , asa ca discutiile au ajuns la nivelul de jos :mata , tactu si alte rude .Oricum ce ar fi putut pricepe el ? Probabil urmatorul biciclist care ii iese in cale e mancat .

Restul traseului a fost lipsit de evenimente majore , a fost frumos , liber , mai aglomerat ca de obicei dar liber .Unii ne-au parasit la Dristor , altii la Charles de Gaulle .Foamea si ora tarzie au facut victime .Nu frigul cum probabil va asteptati , fiindca toti erau imbracati si oricum te incalzesti de la pedalat.
La finalul traseului , la Lujerului , unii direct acasa , altii la terasa la un vin fiert .Eu nu am ramas din cauza treburilor ce ma asteptau acasa , am luat-o spre Udriste , cu vantul in fata , ceea ce a fost mai obositor decat tot traseul de 31.5 km .Am ajuns acasa la ora 23 foarte multumit de tura , de participanti si de traseu .Traseul meu total a avut 46 km.

Traseul explicat :  Drumul Taberei - Favorit , pe bulevardul cu acelasi nume pana la Razoare ,  Soseaua Panduri spre Calea 13 Septembrie , Bulevardul Tudor Vladimirescu spre Calea Rahovei , Soseaua Viilor spre Soseaua Oltenitei pana la Berceni (Big Berceni ), apoi pe Vacaresti si  Mihai Bravu pana la Baba lui Novac , pe Baba si Constantin Brancusi si apoi stanga pe Nicole Grigorescu continuand cu Chisinau , Delfinului si Cercul Foamei .Apoi prin spatele Cercului spre Gara Obor (eu nu am mai vazut-o niciodata ) , pe Bulevardul Ferdinand , Ziduri Mosi spre Obor , Cimitirul Reinvierii ,Maica Domnului spre Lacul Tei ,Parcul Dinamo ,Barbu Vacarescu ,Floreasca ,Mircea Eliade spre Herastrau ,Aviatorilor , Piata Charles de Gaulle ,Arcul de Triumf , Maresal Averescu ,Strada Turda , Podul Grant , Crangasi si finalul la Lujerului .


Traseul  Drumul Bicicletei 10 Bucuresti


Altii despre plimbarica noastra :
1.  bicla.ro

Pentru comentarii , observatii sau sugestii va rog lasati ceva scris mai jos .
Spor la pedalat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu