joi, 24 martie 2011

Garboavele XC, 9 aprilie 2011

   Aprilie se apropie si primavara vine in forta cu un numar de biciclete ce creste pe zi ce trece .
Mai sunt cateva saptamani pana la tura de la Galati , 9 aprilie , asa ca o sa va dau cateva detalii despre concurs , locatie si traseu .    
Clubul de ciclism Galati organizeaza primul concurs de XC din zona Galatiului , intr-o padure ce pare sa promita un traseu fenomenal : copaci infrunziti , iarba proaspat vopsita in verde si 20 kilometrii de  poteci .

Vremea se anunta destul de buna cu temperaturi la pranz pe la 14-15 grade si cateva zile de vreme buna inainte de eveniment , astfel incat ma astept ca drumurile de pe camp sa fie relativ uscate .


Drumul de la Bucuresti pana la locul de pedalat este de 232 pe varianta Urziceni sau 257 km dintre care 110 pe autostrada  . Avand in vedere ca e sambata  , sa zicem ca mergeti cu 90  ,viteza recomandata cu biclele pe masina , drumul o sa dureze cam 3 ore .Daca e careva din Galati si ne poate da sfaturi asupra drumului , ar fi cel mai bine .Din pacate cu trenul e mai greu de ajuns , sambata exista doar un tren care pleaca din Bucuresti la 6:10 si ajunge la 10:11 .De aici trebuie sa ajungeti la padure foarte repede .Organizatorii pot asigura transportul in functie de numarul celor inscrisi care nu au mijloc propriu de transoport .Ar trebui sa contactati organizatorii daca sunteti in situatia asta .


Trebuie sa luati in calcul incalzirea si pregatirea biclei , operatiune ce poate sa dureze cam 30-40 minute in functie de cum ai avut bilca inghesuita prin masina sau pe masina .


Startul se da la ora 11 iar inscrieri se mai pot face de la 8 la 10 30 )
Traseul de 20 km il puteti vedea aici si e unul singur pentru cele doua ture  : Amatori (1 tura - 20 km) si Avansati (2 ture - 40 km ) .


Gradul de dificultate al traseului este mediu si diferenta de nivel este de 280/400 metrii (bikemap/GPS) , ceea ce consider ca e lejer .

Categoriile in functie de sex si varsta sunt urmatoarele :

#COPII - categorii organizate la fata locului dupa cerinte ;
#MASCULIN - Avansati :- 18-29 ani / 30-39 ani / 40-49 ani / - 50+ ani  ;
                       Amatori :14-17 ani / 18-29 ani / 30-39 ani / 30-39 ani /- 50+ ani ;
#FEMININ - Avansati :- sub 25 ani / 25+ ani ;
                     Amatori : - sub 25 ani / -25 ani + .

Taxa de inscriere este de 15 ron pana la 31 martie si 20 de la 1 aprilie pana la concurs .Cei ce platesc pana la 1 aprilie primesc si un cupon gratuit pentru petrecerea cu mici si bere ce se va organiza dupa cursa si participa la o tombola cu premii . 

Daca v-am atras atentia , puteti citi regulamentul complet pe siteul organizatorului aici .
Creste-ti pofta de pedalat uitandu-te si si la cateva poze care sa iti dea o idee despre peisajul din zona , dand click aici .
La momentul articolului (24 martie ) , sunt inscrisi 167 concurenti , cel mai tanar avand 6 ani si cel mai in varsta 61 .
Daca aveti loc in masina si vreti companie , anuntati , poate capatati cativa prieteni si scapati mai ieftin cu cherosenul .

Cazare este foarte ieftina iar detalii gasiti aici .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu