vineri, 26 noiembrie 2010

Bicicleta 6 - pe fuga

Bicicleta 6 s-a intamplat pe 25 noiembrie 2010.
Am anuntat evenimentul foarte tarziu , mult dupa pranz , pentru ca am asteptat un eveniment de la Drumul Bicicletei . Drumul Bicicletei a organizat vineri pe 26 o iesire , asa ca seara era libera si lumea avea chef de iesit .
Cum s-a intamplat din scurt , foarte scurt o sa scriu si eu .
Am fost 19 oameni , majoritatea ramasi de la "Joia bicicletei" a lui Florin Leonte .
Am dat o tura pe unde traseul lui Ionut Ionut .Adica pe aici .  Ne-am plimbat usurel si am glumit mult .Caterinca multa .


Ai cu cine domne , ai cu cine !
Dupa tura , desigur , la shaorma . Si dupa acasa .
Gata , asta fu tura , ne vedem la urmatoarea .

Noiembrie la pedalat

Se pare ca ni s-a urcat bicicleta la cap si in Noiembrie s-au organizat o gramada de evenimente .
Ca sa ne tinem tonul toata luna si weekendul 27-28 e plin .
Sambata am organizat "Bicicleta in Noiembrie " .La Targu Mures se organizeaza  "Duatlon XC" .
Duminica am organizat "Plimbare cu bicicleta in Giurgiu" si pe langa asta aveti "Turul bicicletei" spre Targoviste si "Bikexpert iese la tura la Cernica" .

Aveti de unde alege , numai sa tineti cont de frigul de afara si de probabilitatea de a va prinde ploaia pe drum. Hainele groase si impermeabile merg perfect .
 
"Bicicleta in Noiembrie " ne uneste la Izvor , la statui , sambata la 9.30 .Nici prea dimineata dar nici prea tarziu.
La ora zece plecam pe unul din traseele astea 1.http://www.bikemap.net/route/761634 57 km (44 in afara)
2.http://www.bikemap.net/route/761459 68 km (55 in afara) . In functie de vreme si chef , varianta mai lunga sau mai scurta cu 10 kilometrii .
Plecam din Bucuresti , spre Pipera Tunari , apoi Dimieni si dreapta spre Caciulati la PALATUL GHICA .De aici , Moara Vlasiei si Padurea Moara Vlasiei la varianta mai lunga , daca nu scurtam direct spre Dascalu .
Urmeaza Stefanesti si Bucuresti.Pe facebook evenimentul este aici .

 Daca aveti chef de un maraton , la Targu Mures , duathlon clasic:Alergat-Bicicleta-A
lergat(teren accidentat) .Info. tel -Robike-0744 850 963 sau 0756 104 944  Locatie:Tg-Mures,Platoul Cornesti(gradina zoo) .Cam departe totusi pentru bucuresteni .Pe facebook aveti evenimentul aici .



 Duminica , "Plimbare cu bicicleta in Giurgiu" , va scoate din bucuresti spre popesti leordeni-dobreni-campurelu-colibasi-gostinari .Un total de 32 km . Plecarea la 9.30 de la Tineretului , intrarea Sincai .Vrem sa vizitam ruinele conacului domnitorului Constantin Şerban si schitul Barbu Belu . Link aici .


Daca sunteti matinali ,"Turul bicicletei" va pleca la ora 8.30  pe DN7 si DN71 spre localitatatea Nucet, de unde se va "vizita" raul Dambovita. Distanta dus este de 50 km, viteza medie se vrea pe la 25 km/h. Acolo vom avea o jumatate de ora sau o ora pauza de masa si pentru odihna. Ne vom intoarce spre casa pe la 3 pm .De vizitat ar fi Domeniul Ghica -  conacul , capela si anexa .Atentie , drumul e aglomerat si se va merge repede .Link aici pentru eveniment .


Tot duminica BikeXpert da o tura la Cernica .Manastirea Cernica este locul de intalnire .Ora este noua.Noua adica 9 . Evenimentul aici pe facebook .

Bun. Plimbarea o sa fie .Biciclistul o sa fie !
O fi el , dar sa fie si haine , scule , petece si camere .Mancare si apa sigur o sa aveti la voi numai daca va luati .Faruri ar trebui sa aveti in caz ca va prinde noaptea .
Luati in calcul timpul .Daca ploua o sa se mearga mai incet .



Lant intains si vreme buna !

joi, 25 noiembrie 2010

A fost Bicicleta 5

Pentru greseli gramaticale , scrieti-mi , fiindca am scris in mare graba si e posibil sa existe greseli .
A fost Bicicleta 5  ,  cam 5 grade afara si aproximativ 50 oameni .
Ma asteptam sa ploua  si nu a plouat spre fericirea noastra . In schimb frigul a fost la el acasa si asta s-a simtit . Cel putin mie mi-au inghetat toate degetele in momentele de pauza .

La Izvor
Ne-am intalnit la Izvor ca de obicei si la 20.30 am plecat pe traseu .Dupa o suta doua de metrii , statiile din dotare aduse de George Hari Popescu si-au facut datoria si s-a anuntat ca cineva are pana .Asta e , am stat sa se rezolve pana..Am plecat prin fata Casei Poporului , unde am incalcat regulile de circulatie si am dat navala in marea parcare de acolo si in fata a doua echipaje de politie , Marius (Fratele Geaman) a executat  o cascadorie peste bicicleta , ajutat de Iana George. Numai o janta facuta praf .
De aici am plecat spre Vitan , putin pe sosea si apoi numai pe pista de biciclete unde Marian a testat temperatura solului , furat probabil de "peisaj" .

Pe aici s-a mers la Bicicleta 5
Am cotit  pe Calea Vitan si am deviat INTENTIONAT traseul pe Strada Branuselor .Numai sa vad daca carcoteste cineva .Am tot auzit pe traseu , la micile poticniri si ezitari , numai "ganduri bune" la adreasa organizarii . Dragii mei , e o plimbare , ne relaxam  , nu urmam strict ceva si ne stresam sa mergem strict pe traseu .Plus ca la fata locului e mai dificil decat pe Goagle Pamant .Trebuie sa fi atent la drum , masini , daca sunt toti sau nu si sa vezi pe unde esti ca sa sti unde te duci .Ne plimbam si sa aflam o parte din Bucuresti pe care nu o stim. Asadar pe multe stradute eu nu am fost si nu stiu incotro sa o apuc .Te opresti si te consulti sau te gandesti. De ce trebuie sa aud :"- Lipsa de organizare ! " ,  "- Ce naspa , astia nu stiu pe unde sa mergem !!! " sau "- Hai ba acasa ! " . Credeti ca e usor ? Suntem un grup la polimbare , nu o armata care urmeaza un Hitler cu o tinta de atins .

In fine , sa continuam cu traseul . Am iesit pe Splai , stanga spre Sincai , pe langa Tineretului , am intrat in Parcul Vacaresti si am iesit pe Calea Vacaresti spre Big. Strada Martisor ne-a dus prin spatele blocurilor , pe langa casa memoriala Tudor Arghezi , la Parcul Tineretului unde am coborat in viteza cateva pante .Din Tineretului am trecut in Carol unde la fel ne-am dat putin pe alee printre copacei pana la Zodiac .Aici o pauza de gandire si apoi imparteala .Unii la un bar in parc , altii la un bar in oras , altii acasa .Asa , intre noi , pe drumul spre barul din oras , Marian a mai testa odata temperatura solului , rau de tot .Sa nu ii spuneti ca v-am spus !
Per total tura a fost frumoasa .Ne-am distrat , ne-am simtit bine .


Cateva observatii as avea de facut asupra comportamentului nostru :
1. Incercam sa respectam pe cat posibil regulile de circulatie .Spiritul de turma functioneaza foarte bine asa ca daca unul trece pe rosu sau pe undeva pe unde nu are voie , hop si restul . Avem om in fata pe care trebuie sa il urmati .
2.Nu stiu cum se face ca , daca omul cu traseul face dreapta dar alti doi de dupa el fac stanga si restul grupului in loc sa faca dreapta , fac si ei stanga si omul cu traseul se trezeste singur .
3. Cum am spus si mai sus , romanul are un spirit criti foarte activ .Poate ar trebui sa incercam sa fim mai relaxati .
4.Mergem mai pe dreapta , sa nu inucrcam circulatia .
5.Nu mergem nici foarte incet nici foarte repede .Cam cu 15 la ora .Dar fiind 40-50 , se urneste grupul mai greu si se intampla ca cei din spate sa ramana foarte in spate .Asta nu inseamna ca cei din fata galopeaza , ci numai ca au plecat mai repede.Incercati sa tineti pasul , sa mergem mai grupati , fara spatii foarte mari intre grupulete .Aici si-au facut treaba statiile , astfel ne pierdeam .Dar cu putina vointa din partea noastra putem sa nu ne pierdem .
6.La plecarea din Izvor , toti vor sa plece ,dar cand se face si 30 si fluier de plecare , nu mai pleaca nimeni .WTF ?
7.In legatura cu barul de final .De fiecare data postez la eveniment ca astept sa spuneti unde ati vrea sa mergem dupa tura .Prea putini spun ce vor .La fel cu preturile .Spuneti-mi ce preturi vreti , fiindca la locul faptei multi renunta , ba ca e scump , ba ca e nustiu cum .Diferenta intre ele e de 1 leu sa spunem.Merita sa ne invartim prin oras pt 1 leu ? La final o sa constatam ca am baut numai o cana de vin sau o bere .Mare scofala .Pana la urma nu stiu cate terase exista unde putem sta langa bicle , sa fie si ieftin rau si cu de toate pentru toti .
Astept sa ma contraziceti sau sa imi dati o aprobare .Si parerile voastre le astept .Despre orice ar fi .

Pe youtube aveti doua filmulete  , partea unu si partea doi .

Sa ne mai vedem pana vine iarna ! Lant intins !
Aveti o descriere si filmulet si de la Geroge Hari Popescu .

Multumesc lui  Kyp Kostin ca a sta in spate mereu si s-a asigurat ca nu ramane cineva pierdut !

Bogdan Tanasie

luni, 22 noiembrie 2010

Bicicleta 5

Bicicleta 5




Ne intalnim la 20 la statui la Izvor .La 20.30 plecam pe traseu .D

Traseul propus http://www.bikemap.net/route/760715

Traseul este destul de usor de parcurs si are cam 16 km .
O sa mergem usor , astfel incat sa favorizam incepatorii si fetele .

Sa aveti la voi far si stop .Casca nu ar trebui sa lipseasca .

Astept propuneri cu localuri unde ati vrea sa fie finalul .Daca stiti strazi in lucru sau cu sens unic si trece traseul pe el sau suntem in sens invers , spuneti-mi !Orice propunere de modificare e bine venita sau daca aveti alte  trasee  !

Daca intarziati , ne prindeti pe traseu .Pentru asta luati un numar de telefon de la cineva care sigur vine la timp .

Daca cineva are walkie-talkie pe acasa , sa vina cu ele sa ne descurcam mai bine la fiecare intersectie .

Dati share la eveniment poate vor si altii sa se plimbe cu bicla !

Pe facebook evenimentul este aici http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=175055295853866

joi, 18 noiembrie 2010

Bicicleta 4

A fost pe 17 noiembrie 2010.
Au fost 53 de biciclisti , printre care 6 fete .Bravo tuturor !
Ne-am intalnit la statui in Parcul Izvor pe la 20 , am stat de vorba pana la si jumate si am plecat pe traseu pe langa Casa Poporului , pe cateva stradute unde niste mici indieni locali vroiau sa ne decapiteze , am iesit pe 13 Septembrie , Pandurilor si apoi am coborat spre Parcul Romniceanu unde ne-am distrat prinzand ceva viteza pe o mica coborare .

La Izvor
Am iesit pe Bulevardul Eroilor si la Splai am luat-o stanga spre Regie , sa dam o tura pe la studenti .Poate ii mai incurajam sa iasa cu bicla .Am urmat traseul autobuzului 601 pana la Crangasi si am urcat pe Grant drept spre Arcul de Triumf .
Pe Kiseleff am mers numai pe trotuar , lent si pe toata latimea  lui , fiindca e spatiu destul  pentru stat  la taclale .
Pe Kiseleff

Pe Calea Victoriei s-a mers mai rapid , pe toata banda de mers .La Muzeul Colectiilor de Arta am coborat spre Cismigiu , pentru a ne odihni putin si pentru a stabili ce facem .

Cismigiu
Cativa spre casa ,dar majoritatea spre La Mitocanu .Dar Mitocanu a fost mitocan si a inchis inainte sa ajungem noi sa savuram o berica la terasa lui .Asa ca am pornit cam 45 de biciclisti pe stradutele de pe langa Banca Nationala ,sa cautam ca disperatii o terasa buna de stat la bere si cu ochiii pe pretioasele noastre .
Tura s-a terminat cu doua trei beri la o terasa in spate la Fire unde am parlamentat , am glumit si ne-am facut noi prieteni .

Seamana cu o parcare olandeza ?
Seara a fost superba , vremea a fost frumoasa , traseul la fel .Am mers frumos , nu ne-a deranjat nimeni si nimeni nu a fost deranjat de noi .Nu am incurcat nici circulatia .Un mic incident s-a produs la o groapa , unde s-au ciocnit intre ei doi biciclisti .O roata s-a facut opt , dar din fericire au Casco si e totul ok acum .



Am avut si de invatat cate ceva , dar usor usor progresam . S-a simtit lipsa walkie-talkiurilor si apoi a unei terase unde sa mergem la sigur , nu sa stam sa bajbaim dupa ea .Apoi , am constata acasa , exact ce ii spuneam cuiva inainte de tura si anume ca m-au lasat acumulatorii de la camera .Asadar , cand voi credeati ca va filmez si eu credeam ca va filmez , de fapt nu se intampla nimic .Eu tineam camera in pozitie de filmare degeaba si voi va strambati si chiuiati la camera tot degeaba .Trebuie sa repetam figura  cand imi iau acumulatori , ca sa iasa filmarea .
 Per total mie mi-a placut si cred ca a iesit bine . Sper ca v-a placutsi ca o sa mai veniti si la plimbarile viitoare !
Un filmulet aveti Link Filmare realizata de Kerucov .

vineri, 12 noiembrie 2010

Pedaleaza pe 13 si 14 noiembrie

Se pare ca si weekendul asta , ca si weekendul trecut , se vor organiza cateva iesiri .
Nu s-a anuntat nici macar un strop de ploaie iar temperaturile ar trebui sa ajunga la aproape 20 grade .
Numai bine pentru biciclisti .
Rugamintea din partea celor care organizeaza ar fi sa va anuntati daca veniti , iar daca ati spus ca veniti si nu mai veniti , la fel anuntati .Ideea e sa nu va astepte degeaba sau sa isi faca un calcul cum se poate ajunge cu trenul daca sunteti prea multi , in conditiile in care intr-un vagon de biciclete incap maxim 15-16 biciclete inghesuite .
Asadar ,Sambata , Radu Ioan Sprinceana pleaca intr-un tur prin sud vestul Bucurestiului , prin Bragadiru , pe partea sudica a Lacului Mihailesti , apoi Domnesti si inapoi in Bucuresti .La ora 9 30 va ajunge la statuia Eroilor Sanitari .La zece o sa plece pe traseu .Atentie , o sa se mearga cu un anumit ritm .Lungimea traseului este de aproximativ 56 kilometri , fara drumul vostru de acasa la punctul de intalnire si inapoi . Mai multe despre eveniment aici .Traseul il gasiti aici sau in poza mai jos .



Traseu Radu
  Daca vreti sa va jucati , in parcul Izvor se organizeaza Scavenger Hunt.Prima editie a unui joc foarte interesant , in care echipele trebuie sa adune cat mai multe lucruri din lista jocului .Regula principală este distracţia .Despre celelalte reguli si organizarea lui gasiti aici. Trebuie sa va inscrieti pana azi la ora 14 .

Duminica  , la ora  5.30 in Gara de Nord , se strange lumea pentru VeloExcursia .Se ia personalul 3001( ora 5.46) , tren care are vagon pentru biciclete ,  pana in Comarnic .Biletul costa 12.4 ron .Din Comarnic , se merge spre Secaria si de aici dreapta spre Lacul de Acumulare Paltinu si finalul in Campina .Lungimea traseului este de aproximativ 43 kilometrii iar timpul acordat de aproximativ 9 ore.Evenimentul il gasiti aici . Traseul se poate vizualiza si studia aici sau mai jos in poza. 


VeloExcursia
 Tot duminica , Drumul bicicletei iese in afara orasului spre Campulung. Se va vizita Manastirea Cetatuia Negru Voda si Mausoleul de la Mateias.Intre Bucuresti si Targoviste si intre Campulung si Bucuresti se va merge cu trenul .Asadar o sa mergeti cu bicla intre Targoviste si Campulung pe traseul asta . Lungimea lui este de aproximativ 66 kilometrii iar timpul total este de aproximativ 11 ore  .Trenul de plecare o sa paraseasca Gara de Nord la ora 5.20 si o sa aiba vagon cu loc de biciclete .


Drumul Bicicletei - Campulung


Tura de haos total  - Intalnire la ora 9.00 intersectia sos. Colentina cu d-na. Ghica - intrarea in parcul Plumbuita la ora 9.00; plecarea pe traseu, cand o sa aiba chef cei stransi .O sa se plece spre Tunari , Dimieni ,etc .Probabil unde o sa aiba participantii chef .Va puteti inscrie aici . Foarte tare din punctul meu de vedere !

Apoi , de la ora 14 , Bike & Movie .Intalnirea in parcul Eroilor .Traseu: Izvor, Piața Constituției, Mica rivieră de la Unirii, Grădina Icoanei, Romană, Herăstrău/ Arcul de Triumf, MŢR. 
Prima destinatie este targul de dulciuri Choco Fest găzduit pe str. I.L. Caragiale 32 .Destinatia finala este la Noul Cinematograf al Regizorului Roman ( Muzeul Ţăranului Român) la proiecţia filmului Kolorado Kid (ora 18:00). Evenimentul il gasiti aici  .



Recomandarile celor care organizeaza evenimentele si ale  mele ar fi urmatoarele :
- in primul rand sa alegeti un traseu pe care credeti ca il puteti face fara probleme
- ati hotarat traseul , ganditi-va daca va tine bicicleta  
- ar trebui sa aveti haine diversificate
- apa si ceva de mancare sau bani sa va luati de pe drum daca aveti de unde
- far si stop - la intoarcerea pe seara in Bucuresti o sa aveti nevoie sau chiar pe traseu
- casca va poate proteja si in oras si in afara - mai important decat faptul ca nu iti sta bine cu casca este sa fi teafar si sa te mai poti plimba si alta data 
- camera , petec , pompa , o cheie doua : de obicei se gasesc intru-un grup de biciclisit dar daca ai ceva special la bicicleta , gandeste-te si ia-ti cu tine de schimb (camera speciala , cheie speciala , etc )
- o pelerina usoara nu ar strica , desi nu s-a anuntat nici o ploaie

Spor la pedalat !

joi, 11 noiembrie 2010

Bicicleta 3

10 noiembrie 2010
A fost si bicicleta 3 . Am fost 43 de biciclisti .

La Statui in Izvor
O toamna minunata ce ne-a oferit vremea a fost superba .Nici prea cald dar nici prea frig .Vantul nu s-a simtit deloc .
Traseul a fost pe unde nu a fost traseul stabilit pe net.Adica ?
Adica am mers aproximativ dupa traseul postat .Gpsul a fost defect ! Dar , doar ultima portiune a traseului postat nu s-a atins deloc .
Daca la inceput , am mers pe cateva strazi aglomerate , la un moment dat am reusit sa ajungem pe cele linistite , unde nu a mai fost nevoie sa fim sir indian si am mers lejer , nederanjati de trafic .
Strazile astea linistite se afla pe langa Parcul Kiseleff si pe langa Parcul Modrogan .Merita batute de picior sau de bicicleta si in weekend cand vrei sa te linistesti si sa stai departe de agitatie .Poti vedea o sumedenie de case de diverse stiluri , pe care le vezi si prin strainatate si stai cu gura cascata la ele , dar nu sti ca poti sa le vezi si in Bucuresti . Merita incercat macar .


Strazi linistite
 Tineam mortis sa trecem pe langa Banca Nationala A Romaniei , pe Lipscani .Nu am trecut , poate data viitoare.
Finalul a fost la Kogalniceanu la shaorma .Eu am plecat lasandu-i pe unii la coada la shaorma iar altii erau in Parcul Izvor la statui .
In general s-a mers frumos , cu mici opriri la anumite treceri .Ne-am intalnit si cu cateva echipaje de politie care nu ne-au deranjat .Nici noi pe ei . Par sa se obisnuiasca cu noi .
Ceva poze aveti aici , de la GabrielGmc si Bikepress .

Lant intins si sa ne vedem cu bine la urmatoarele intalniri .
Va astept sugestii si comentarii  !

vineri, 5 noiembrie 2010

Pedaleaza weekendul asta 5-6 noiembrie 2010

Fiindca vremea tine cu noi si fiindca sunt multi doritori de a iesi  , weekendul asta s-au organizat o serie de evenimente "pe bicicleta ". De toate dimensiunile si prin zone diverse . Prilej de a admira padurile si campurile tarii.


Sambata , 6 noiembrie 2010
 - Vizitarea Bateriei 18-1 cu AVALON Team Bike .Locul de intalnire : intrarea in parcul Crangasi, Vis-a-vis de metrou Ora: 10,30 am ..Traseu aproximativ : http://www.bikemap.net/route/745572 ( distanta aproximativ 25-30km ). link facebook :

- HyperSport LifeStyle organizeaza MTB Explorer Day .Se vor explora dealurile de langa Ploiesti . Plecarea se face din Bucuresti de la magazinul lor din Aviatiei in jurul orei 10 15 .Distanta este de aproximativ 25 kilometrii .Mai multe detalii pe Explorer Day . Atentie , este cu plata .Link facebook : Hypersport


 Duminica , 7 noiembrie ziua este plina .
- BikeXpert iese la tura in Padurea Cernica. Toti cei ce doresc s sunt asteptati vis-à-visde Manastirea Cernica incepand cu ora 09.00.Link facebook : Bikexpert
Velopromenadă de toamnă prin Pădurea Băneasa - ora 11 dimineața, în parcarea Academiei de Poliție din Aleea Privighetorilor . Link facebook :Velopromenada
-  Turul padurilor 1 cu  how high @ 2 roti - tura in nord-estul Bucurestiului .Intalnirea la intersectia Sos. Colentina cu Str. Doamna Ghica, Chiar in fata parcului Plumbuita .Ora 9 am . Tura are aproximativ 70 km. Se va merge pe asfalt, pietris si poteci prin padure. Traseul este aici. 
- ARGES AUTUMN RACE  - Locul desfasurarii: Pitesti, parcul Trivale - Clubul Sportiv WarpSoft impreuna cu Ciclism.ro- dar cred ca locurile limitate la 100 sunt deja pline .Dar in caz ca vreti http://www.mtb-maraton.ro/

Puteti ajunge si cu metroul la locurile de intalnire .

Recomandarile celor care organizeaza evenimentelesi ale  mele ar fi urmatoarele :
- in primul rand sa alegeti un traseu pe care credeti ca il puteti face fara probleme in timp util (se intuneca mai repede ) si astfel incat sa nu stricati placerea celorlalti stand mai mult la odihna 
- ati hotarat traseul , ganditi-va daca va tine bicicleta  
- ar trebui sa aveti haine diversificate :la pranz pot fi 20 grade , dar  pe seara sa se ajunga la 10 .
- apa si ceva de mancare - Must have 
- far si stop - la intoarcerea pe seara in Bucuresti o sa aveti nevoie 
- casca va poate proteja si in oras si in afara - mai important decat faptul ca nu iti sta bine cu casca este sa fi teafar si sa te mai poti plimba si alta data 
- camera , petec , pompa , o cheie doua : de obicei se gasesc intru-un grup de biciclisit dar daca ai ceva special la bicicleta , gandeste-te si ia-ti cu tine de schimb (camera speciala , cheie speciala , etc )
- o pelerina usoara nu ar strica 

Lista evenimentelor pe luna noiembrie o puteti gasi si aici , la Ionut Ionut , http://www.facebook.com/event.php?eid=125943687464607 .
  
Mai stiti evenimente ?Spune-mi si pot afla de ele mai multi .
Ai bicla? Am creat pe facebook un grup numit BICICLETA . Join si o sa aflii despre evenimente mai repede.




luni, 1 noiembrie 2010

Plimbarea de toamna 31 oct 2010

Asa cum ii zice si numele , plimbarea de pe 31.10.2010 a fost o plimbare pe timp de toamna .
Traseul trebuia sa fie de 60 kilometrii , plus drumul tur–retur  acasa–loc de intalnire , iar ca timp ne-am rezervat cam 5-6 ore astfel incat sa se mearga lejer sa admiram peisajele si sanu oboseasca nimeni  .
Intalnirea a avut loc la Crangasi in parc . 
Crangasi
 S-au strans 37 de biciclete cu tot cu biciclisti  , bicicliste si chiar un pusti de aproximativ 12 ani .Felicitari pustiului si parintelui care l-a scos la pedalat .
Pe la 10 si 10 s-a plecat pe traseu pe margina Lacului Morii de care multi nu stiau , altii doar pe harta il vazusera  , ca si mine dealtfel .
Lacul Morii
Apa destul de curata si calma oglindea cladirile de pe partea opusa si cerul .S-a facut o mica sedinta foto , toti fiind incantati la vederea lacului .
Dupa ce am mers pe marginea lacului am intrat in Rosu si am trecut pe langa padurea Rosu ce defila in tinuta de toamna  , apoi satele Dudu si Chiajna .Casute frumoase , lume linistita la poarta   , departe de agitatia din oras .
Trecand de soseaua de centura si de Dragomiresti , am facut stanga in Bacu spre autostrada .Ne-am oprit sa facem poze si sa aratam catorva soferi bicicletele noastre .
 
Sever si bicla
 Au urmat Ciorogarla si apoi pe langa manastirea Samurcasesti , apoi Darvari si  Catichea unde am facut o mica pauza la un bar local langa calea ferata .

Samurcasesti
 Aici ne-am harjonit si cu niste localnice bronzate care au nimerit cu pietricele pe cativa dintre noi.Am luat o pauza destul de lunga , s-au cumparat de ale gurii si de baut .Dupa pauza , hai sa mergem intr-o poienita sa devoram ce aveam la noi .Marea parte a grupului a avansat rapid spre iesirea din sat .Altii nu au avansat deloc .Marian avea un por nervos care ii facea figuri asa ca s-a apucat sa schimbe camera .

Atelierul mobil
S-a mai asteptat un sfert de ora , ne-am mai injurat cu aruncatorii de pietre si am iesit din sat pe un pod buclucas .Un pod facut din cateva sine de cale ferata puse una langa alta .Fiecare de alta lungime si rezonanta ,fiecare balansandu-se in felul ei .Am trecut rand pe rand , care mai de care mai curajos si mai inventiv in ale treaversarii .Am pozat si ne-am amuzat copios .

Iulian vrea sa faca baie ?
Gata cu gluma ! Hai in poientia odata ca ne e foame ! Am mancat , am baut , am glumit si am conversat  .


Poienita
Deja iesisem de pe drumul asfaltat asa ca drumul care a urmat a fost drum de tara , pietruit  . Am trecut prin Teghes si apoi dupa Teghes prin un drum plin de baltoace si noroi .Ce mai conta ? Si aici ne-am amuzat de situatie si ne-am strecurat mai prin balti , mai pe langa spre marginea Argesului care curgea unduindu-se frumos in soare .

Argesul
 Ne apropiam de Lacul Mihailesti .Eu si Vlad Butuc am coborat dalele sa mergem putin pe langa stufaris , pe un drum malos si lipicios ce ne-a invins in maxim un kilometru.Pedalam foarte asa ca am revenit pe dig . Frumos lacul si inprejurimile . Padure pe o parte , stuf pe o parte . Avioane pe deasupra.
 Dupa lac , am 10 dintre noi au luat-o spre casa  si ceilalti 25 spre Magurele ,respectand traseul initial. Se lasase seara , soarele nu mai avea intensitatea de pe zi si incepea sa se racoreasca .De la 17 grade pe zi a scazut la 10 grade .Printre casute mirosea a foc , asa cum numai la tara poate mirosi .E un miros care mie imi place si imi aduce aminte de copilaria la bunici .
Dupa drumul prin cateva sate am ajuns si in Magurele unde am luat o mica pauza fara sa vrem .Ionut Ionut a adunat o sarma care cred ca era mama sarmelor din Magurele .Una Long Vehicle .Cred ca avea jumate de metru .Se auzea aerul tasnind din camera la cativa metri de el .Atelierul s-a instalat si camera a fost schimbata.
 
Long Sarma :)
 Noaptea ne-a prins iesind din Magurele .S-a mers foarte lejer spre Rahova de unde ne-am despartit in doua tabere : Unirii si Drumul Taberei .Am facut cam 77 kilometrii cu tot cu drumul de acasa .S-a mers in asa fel incat sa nu ne scape peisajele .
Excursia s-a terminat cu bine , lasandu-ne probabil tuturor o dorinta de a ne mai plimba si in alt weekend daca e vremea buna . Peisajul a fost superb , vremea excelenta .O iesire din cotidian perfecta .
Mai mergem da ?

Astept comentarii , pareri pro si contra !
Si va astept sa ne insotiti la urmatoarele plimbari .
Lant intins !

Bicicleta 1

Am pornit la plimbare cu Bicicleta .Bicicleta 1 mai exact .
Bicicleta nu e o bicicleta , e o plimbare cu bicicleta .A luat nastere din pura intamplare .Cei de la Drumul Bicicletei au hotarat sa faca un fel de protest si sa sustina o biciclisata lovita de un autobuz 182 , asa ca au mers pe langa biciclete din Teiul Doamnei pana la Floreasca pentru a da flori colegei de bicicleta.Cum multi s-au exprimat ca nu vor sa mearga pe jos , s-a hotarat un alt eveniment care sa intalneasca pe cei care nu au dorit sa mearga pe jos , adiacent Drumului Bicicletei
Asadar , joi seara (28.10.2010) ne-am strans in fata la Perla la ora 20 pentru a astepta pe cei de la Drumul Bicicletei dupa care urma sa plecam cu totii pe traseul Drumului Bicicletei 13 .
Am asteptat pana la 9 si 10 , timp in care s-au reparat biciclete ,s-au admirat biciclete si s-a inghetat .



Marian si Vlad repara la bicla
A aparut si bicicleta tir in caz ca nu stiati .Iata o poza .



Bicicleta TIR

Ne-am intalnit si cu cei de la DB , unii din noi au dat bani pentru floricele , ne-am semnat si am dat urari pe un carton ce avea sa ajunga la Carmen , ciclisa cu pricina .

Langa Spitalul Floreasca
 Dintre cei care au facut traseul pe jos nu a mers nimeni pe traseu .
In fine , s-a plecat in tura cu chiu cu vai pe la 9 30 .Picioarele imi erau inghetate si nu cred ca eram singurul in situatia asta .Termometrul arata patru grade .
Traseul a fost unul destul de controversat .
 
Traeul Bicicleta 1
 Perla - Romana -Universitate - Unirii - am mers sir indian pe Magheru .
De la Unirii , am trecut pe langa coada imensa de pe Regina Maria ce astepta sa intre la Mitropolie , am luat-o in jos pe General Preotescu si am intrat in parcul Carol .Minunat parcul asta noaptea .Noi am mers pe partea dreapta a lui , partea cu Arenele Romane .Bezna totala , covor de frunze , copaci falnici .Senzatia de libertate si de departare de oras a crescut la maximum . Parca eram intr-o padure din filmele de groaza (in sensul frumos ),dar ne simteam bine .
Dupa parc am continuat pe Serban Voda si apoi pe Pieptanari.
Hmm ,  Ferentari si Rahova .Cartierul Goagle .
Ne taie tiganii , ne alerga cainii .
De unde ma ? Caini ciuciu . Cativa puradei .
Vreau sa precizez ca fata de alte cartiere unde chiar ne-au latrat cainii , aici nu ne-a latrat nici macar unul .
Si cu puradeii nu am avut treaba .
Cui i-a fost frica si ar fi mers nu i-ar fi venit sa creada .Nici mie nu imi venea sa cred .
Am trecut pe langa parcul Ferentari (da , au si parc ) , strada Carlibaba , Soseaua Salaj , strada Salaj , apoi parcul Sebastian .Aici , in timp ce faceam cateva poze ne-am amuzat de trei bronzati beti crita dupa care am plecat sa cautam un local .
Strazile astea pana in Sebastian m-au uimit . Curate , luminate si cu verdeata .Ma bucur ca am apucat sa dau o tura noaptea pe ele . Mi-a placut la nebunie traseul .

Dupa poze hai sa gasim o terasa sa facem Sfatul Biciclistilor .

Parcul Sebastian
 .Am tot cautat , dar pana la urma am ajuns in fata la Academie , cu bere si rontanele la pachet .
Academie
S-a pus tara la cale .Planuri mari de plimbareala.Vremea sa fie cu noi .
Astept comentarii , opinii pro sau contra ! 
De acum o sa avem doua evenimente , in doua zile diferite :Drumul Bicicletei si Bicicleta , sa aveti de unde alege .Sper sa apara cat mai multe .
Sa ne vedem la plimbat .O sa urmeze Bicicleta 2 .