vineri, 22 octombrie 2010

Luminita de la capatul bicicletei

Pana acum 2 zile aveam pe bicicleta cateva echipari de siguranta elementare :ochiul de pisica fata , ochiul spate si cateva pe spite.Fara far si stop luminos .
De ce sa ingreunez bicicleta aiurea ? Sa ma complic sa le montez la fiecare tura de seara , Drumul Bicicletei in special , ca la turele mele de noapte nu iau nimic !? Nu ma complic .
Mi-am tot zis ca imi iau , am vazut ca majoritatea au.Ma simteam aiurea ca eu sunt oaia neagra .
Dar , la o plimbarica de seara , pe Mantuleasa , de abia plecat de acasa , unu cu un mastodont de masina , pasionat de vorbitul la telefon in timp ce conduce , era sa ma ia pe bull-barul masinii .
DE CE ?
Nu m-a vazut !
Acum , vina poate fi impartita .El neatent si mic Napoleon .Eu ninja , ma ascundeam in negura strazii .
O fi vina 50 / 50 ,dar eu as fi fost singura victima .Asa ca inainte de drumul bicicletei 12 , am fost frumos in piata si cu 15 ron am luat si far si stop .
Si acum pot iesi linistit la plimbarile nocturne .
Nu ai ? Ia-ti ! Ca te ia pe capota si adio bicla !
Spor la pedalat !





vineri, 15 octombrie 2010

Drumul BIcicletei 11 - 14 octombrie 2010

    Stiti ca e o vorba veche care zice ca daca stai in ploaie mai cresti putin ?
   Asa am stat noi in ploaie si am crescut ca numar .Mai exact de la obisnuitul douazeci si ceva de oameni am crescut pana la 42 . Numar record la Drumul bicicletei.De mentionat ca printre astia 42 au fost si cateva fete .
       Chiar daca e octombrie , chiar daca e mai frig si vremea era clar spre ploaie , lumea a fost dornica de o tura cu bicicleta .Si pana la urma vremea a tinut cu noi , ploaia de fata fiind una foarte usoara si doar ne-a spalat strazile si a cauzat cateva alunecari , cat sa nu fie seara plictisitoare .
    Punctul de intalnire a fost  la gura de metrou Titan ,cea de langa intersectia strazilor Nicolae Grigorescu si Liviu Rebreanu .S-a vazut ca incepe lumea sa se cunoasca mai bine si ca se leaga prieteniile si discutiile mult mai repede.E de bine ! Glumele apar mai repede intr-un colectiv mai strans . Plimbarea iese mult mai frumoasa .
Si asa a si fost .Cea mai frumoasa plimbarica de pana acum dupa parerea mea . Traseul in mare , il gasiti aici .
    Nu o sa il descriu fiindca sincer de cand am iesit din parcul Titan ,eu am pierdut orientarea , stiind doar pe alocuri zona in care suntem . Cred ca lucrul asta da un farmec aparte turei .Mergi pe unde nu ai mai mers sau nu sti ca ai mai mers , noaptea totul aratand cu totul altfel . Fara puncte de reper importante , pe stradute nu prea sti pe unde esti  .
Pe Soseaua Morarilor , prietenul de bicicleta Marian , care are cauciucuri noi , cu care "zboara" dupa cum zice el , a zburat intr-o sarma. Sarma cu pricina , cam mare si cam indaratnica . Mai jos filmuletul cu actrita dezvirginata .

Madam Sarma ...
La locul faptei s-a instalat un mic service .In timp ce unul lucra la pana , altul lucra la manerul franei altei biciclete .Apropo Mariane , ai de dat o camera celui care te-a salvat , sa nu uiti !

Reparatii ...

Restul serii s-a mers frumos .S-a vazut ca s-a tinut cont de cateva reguli si nu s-a mai mers haotic .Nu s-a mai trecut pe rosu iar acolo unde spatiu a fost strans , s-a mers frumos in sir indian sa nu incurcam circulatia .Acolo unde erau 2-3 benzi pe sens , am mers si noi cate 2-3 in rand  sa mai stam la o sueta .Dar s-a mers foarte bine dupa parerea mea , fara sa creem haos.
Si mai fromos este ca la fiecare tura dam de tot mai multi soferi care sunt biciclisti (multi au portbagajul pe masina) si ne claxoneaza in semn de admiratie si nu prea mai dam de soferi care sa ne claxoneze cu ura .
Oare ne transformam ?
Punctul meu de termianre al turei a fost la o benzinarie la Timpuri noi , unde am plecat spre casa , lasand baietii sa isi continue drumul spre Vitan si apoi spre Dristor .
Dar am plecat spre casa nu inainte de a ne distra putin la benzinarie .Unii au alimentat bicicletele , altii au spalat parbrizul , altii au umflat la roti .Iata si dovada :

Alimentarea






Marian are parbrizul murdar
Tura a fost de neuitat . Numarul a fost mare .Felicitari baietilor , dar mai ales fetelor .
Astept Drumul bicicletei 12 cu nerabdare .Poate vremea o sa mai tina cu noi , fiindca daca vine iarna probabil nu o sa mai fie multi biciclisti .

Aveti un film aici , in care se pot vedea toti participantii http://www.youtube.com/watch?v=Rjjtq0no2AI

Filmul cu pana il aveti aici http://www.youtube.com/watch?v=cga-0Zq8Xhk
Publicaţi postare




Un montaj de la Kerucov aveti aici http://mtb-tours.kerucov.ro/arhiva_foto_format_video_view_alt.php?video=151.

Astept parerile bune sau rele , comentariile si sugestiile voastre !

Traseu drumul bicicletei 11
Spor la pedalat !

vineri, 8 octombrie 2010

Drumul bicicletei 10 pe 7 octombrie 2010

Bicicleta ne-a strans iar  , de data asta la o tura generala a Bucurestiului .Inainte de a pleca spre locul de intalnire credeam ca nu o sa am ce sa mai scriu .Acelasi Bucuresti , aceleasi strazi , numai putin mai frig .O tura obisnuita . Mare lucru .Nu a fost asa !

Favorit 1
 Intalnirea a avut loc la Favorit , pe la 19 .Pentru cine nu stie unde e Favorit (exista persoane) , in mare,  e in Drumul Taberei , foarte aproape de faimosul patinoar din cartier .Am fost acolo 28 de biciclisti .Nici o fata de data asta .

Favorit 2
 Probabil vremea , distanta lunga de parcurs sau mersul rapid de la tura trecuta le-a speriat .Poate ar trebui sa mergem mai incet , sa poata si incepatorii , fetele si cei care nu pot pedala mai repede sa mearga .Majoritatea nu au cursiere sau nu sunt in forma si nu se pot tine bine de varful plutonului .Pana la urma iesim sa promovam si sa incurajam mersul cu bicicleta , nu iesim sa ii alergam pe cei neputinciosi si neinitiati .O sa vina odata , o sa oboseasca , nu o sa le placa si adio cu ei . Nu asta e solutia .Alta treaba ar fi sa fim putin mai civilizati .Poate ar trebui sa nu mai urlam pe strada , sa mergem mai ordonati , sa nu mai incurcam intersectiile trecand pe rosu aiurea printre masini ci  sa atragem atentia in sensul pozitiv . Nu zic chestiile astea din rautate sau ca am ceva cu cei din grup care trec pe rosu sau care urla pe strada - apropos urla de bucurie fiindca se simt liberi pe bicicleta , se simt descatusati din banalul zilnic si se exprima .Fiecare se exprima in felul lui .Pe mine nu ma deranjeaza chestiile astea .Ideea mea era sa ajutam promovarea bicicletei si atunci lucrurile ar trebui sa fie mai pasnice , chiar daca ne abtinem de la ceva ce vrem sa facem (urlat - descatusat  , trecut pe rosu - creste adrenalina ). Desi sunt soferi (soferi biciclisti) care ne saluta in trafic , majoritatea ne saluta altfel .Nu e razboi intre noi , ar trebui sa convietuim . Momentan noi suntem parazitii .Mai avem pana la simbioza .

Drumul Taberei intersectie cu Nicolae Gaina
 Gata cu morala .
Traseul a fost facut astfel incat sa se treaca prin cam toate cartierele .Il gasiti la sfasritul articolului in detaliu , sa nu va plictisesc aici . Am atasat aici linkul cu traseul .O sa observati si dupa poza ca s-a dat roata majoritaii Bucurestiului .
 
Ce a fost special in seara asta ? Trebuia sa ne surprinda Bucurestiul nostu minunat cumva . Inainte de City Mall (soseaua Viilor intersectie cu Oltenitei , langa Cimitirul Bellu) , o masina de politie isi facea loc printre masini , venind din spatele nostru .Nimic neobisnuit , ori se grabeste ca isi termina tura  ori accident ori altceva .Dar nu , el avea treaba cu noi .Normal ca nu ai cum sa prinzi 28 de biciclisti , asa ca au oprit decat vreo 3 si restul am taiat-o pe stradute laturalnice in incercarea de a ii ocoli pe curcani . Ma , da de ce ne-au oprit ? Ce ne pot face ? Care e problema ? Hai sa revenim la traseu , ca nu au ce sa ne faca ! Pana la urma ne-au oprit fiindca circulam mai multi in rand si ar fi trebuit sa circulam sir indian cate unul , nu sir indian carnat de cate 2-3 oameni .Toate bune si frumoase , respectam cam 10 minute "regula " pana trecem de Berceni si intram pe Vacaresti .
Politia in actiune
 Trece asta , trece si traseul nostru . Ajungem la intersectia Vitan cu Mihai Bravu , unde un taximetrist se repede pe trecerea de pietnoi  in noi si in pietonii de pe trecere .Avea mult tupeu la inceput , dar i s-a diminuat considerabil cand i-am inconjurat masina de catre biciclisti. Avea masina lovita pe toate partile semn ca e zmeu si semn ca discutiile frumoase cu el ar fi fost de prisos , asa ca discutiile au ajuns la nivelul de jos :mata , tactu si alte rude .Oricum ce ar fi putut pricepe el ? Probabil urmatorul biciclist care ii iese in cale e mancat .

Restul traseului a fost lipsit de evenimente majore , a fost frumos , liber , mai aglomerat ca de obicei dar liber .Unii ne-au parasit la Dristor , altii la Charles de Gaulle .Foamea si ora tarzie au facut victime .Nu frigul cum probabil va asteptati , fiindca toti erau imbracati si oricum te incalzesti de la pedalat.
La finalul traseului , la Lujerului , unii direct acasa , altii la terasa la un vin fiert .Eu nu am ramas din cauza treburilor ce ma asteptau acasa , am luat-o spre Udriste , cu vantul in fata , ceea ce a fost mai obositor decat tot traseul de 31.5 km .Am ajuns acasa la ora 23 foarte multumit de tura , de participanti si de traseu .Traseul meu total a avut 46 km.

Traseul explicat :  Drumul Taberei - Favorit , pe bulevardul cu acelasi nume pana la Razoare ,  Soseaua Panduri spre Calea 13 Septembrie , Bulevardul Tudor Vladimirescu spre Calea Rahovei , Soseaua Viilor spre Soseaua Oltenitei pana la Berceni (Big Berceni ), apoi pe Vacaresti si  Mihai Bravu pana la Baba lui Novac , pe Baba si Constantin Brancusi si apoi stanga pe Nicole Grigorescu continuand cu Chisinau , Delfinului si Cercul Foamei .Apoi prin spatele Cercului spre Gara Obor (eu nu am mai vazut-o niciodata ) , pe Bulevardul Ferdinand , Ziduri Mosi spre Obor , Cimitirul Reinvierii ,Maica Domnului spre Lacul Tei ,Parcul Dinamo ,Barbu Vacarescu ,Floreasca ,Mircea Eliade spre Herastrau ,Aviatorilor , Piata Charles de Gaulle ,Arcul de Triumf , Maresal Averescu ,Strada Turda , Podul Grant , Crangasi si finalul la Lujerului .


Traseul  Drumul Bicicletei 10 Bucuresti


Altii despre plimbarica noastra :
1.  bicla.ro

Pentru comentarii , observatii sau sugestii va rog lasati ceva scris mai jos .
Spor la pedalat !

joi, 7 octombrie 2010

Mini traseu cultural la inaltime 3 octombrie 2010

3 octombrie 2010 , ora 4:20 ,suna alarma de la telefon . Sar din pat ca teleghidat , arunc un ochi pe geam , strazile goale si spalate numai bune de alergat cu bicicleta spre gara .
Ma spal , mananc ceva , trag hainele pe mine , iau bicicleta repede pe scari si ma opresc in holul blocului . Bag manusile , ma urc pe bicla , deschid larg usa , imi iau avant si ies fix in santul pentru gaze din fata usii .Roata fata se opreste in sant si ma dau peste cap cu bicicleta gramada peste mine . Noroc ca am reactionat si am intins mainile .Manusile mi s-au rupt la impact , mai erau ele putin jerpelite , dar acum s-au facut praf . Indrept aripa spate , ma scutur de praf si o iau la goana . Peste tot umezeala , pesemne ca peste noapte plouase , nu erau strazile spalate asa cum am crezut eu . Ii dau viteza sa ajung la gara , cu gandul macinat ca o sa fie putini care o sa vina . Sa vina la gara pentru a pleca spre Busteni cu personalul de la 5.45 sa dam o tura intre Busteni si Campina  pe la muzee .
Desi anuntasera ca nu ploua , cum am ajuns in fata garii a inceput sa picure . Imi zic in gand :"Las ca la munte nu ploua , ca stiu astia ce zic la meteo ! " (asta in semn de incurajare ) . Intru in gara , mai dau de unu pe acolo .Dupa cateva telefoane si cateva minute mai apar doritori . Luam bilete si hai la tren sa urcam bicicletele la locurile lor .Mai apar inca doi doritori nehotarati ,dar i-am convins repede .Suntem  8 oameni printre care si o fata .
Asezam bicicletele in compartiment , una langa alta , caci vagonul era prevazut numai cu 6 locasuri care oricum erau jefuite de binevoitori .
Spre Busteni

Pleaca trenul , dar ploaia nu - parca tot mai rau ii toarna  .  Trei ore si jumatate cat a mancat locomotiva la cale ferata ai timp sa te imprietenesti , sa discuti , sa aflii despre ce face ala , ce face celalalt , pasiuni , poante si intamplari .
Trenul ajunge la timp - 9.15 , dam jos bicicletele si o luam spre Castelul Cantacuzino .Am urcat si am coborat de doua ori fiindca programul incepe de la 10 . Se ajunge la el foarte repede .De la gara o iei spre Sinaia vreo 200 metrii si faci stanga peste calea ferata , o tii stanga pe strada Grivitei apoi strada Zamorei care la un moment dat face dreapta si te duca la tinta dupa exact 1 kilometru de la gara .Castelul arata bine , curtea e curata si ingrijita insa interiorul inca nu e gata .

Intrarea costa 20 ron (4.5 euro) iar pozatul costa 10 ron . Noi nu am intrat  chiar daca cu intentia asta ne-am dus .Intre timp s-a pus si o ploaie mocaneasca .Ne intoarcem in gara sa infulecam ceva si apoi pornim spre Sinaia pe DN1 . Distanta pana in Sinaia este de 6.5 km aproape in totalitate coborare , are doar 2 urcari usoare , diferenta de nivel este de 40 metrii si se face usor , masinile circuland cu viteza doar pe cateva portiuni , din cauza drumului destul de serpuit .
La intrare in Sinaia am luat-o dreapta spre Castelul Peles . O sa observati o mica parcare , cu bariera ,chisoc si semn spre Peles .Urmeaza o urcare de 1.5 km pe drum pavat dar foarte denivelat , cu diferenta de nivel de 100 m . Cei cu biciclete de strada o sa aiba probleme fiindca sunt multe gropi si riduri pana la intrare in curtea castelului . Merita vazut macar pe dinafara daca nu l-ai mai vazut .
La Peles
Am facut un mic popas pentru poze si tigari .Apropos de tigari , paznicii vigilenti nu te lasa sa fumezi in curtea castelului . La bariera cu fumatorii !!!
Dupa Peles cautam Penny market sau casa memoriala a lui George Enescu .Intai aflam de casa maestrului si ii dam bice intr-acolo : ne indreptam spre centura si inapoi spre Busteni o bucatica de drum , casa fiind pe partea opusa a raului Prahova fata de Sinaia in cartierul Cumpatu .Sunt cateva indicatoare foarte discrete ,dar e imposibil sa nu ajungeti .Casa , putin ascunsa de celelate , te intampina cu un turnulet acoperit de iedera care pe mine m-a incantat mult .

Turnulet enescu
 Taxa de intrare este un fel de bataie de joc , 6 ron (1.5 euro ) iar taxa de pozat este 30 ron (7 euro). Platesti si primesti un bilet si cipicei sa nu murdaresti covoarele si parchetul .As descrie casa dar cred ca mai bine va duceti sa o vizitati , oricum ni s-a spus ca mi prea vine lumea .Este absolut magnific in interior , mobila e superba , carpetele si covoarele sunt frumoase , camerele sunt aranjate cu stil si nu sunt opulente si incarcate cum sunt alte camere in case celebre . Frumos si cochet .
 
Casa George Enescu
 Terminam cu casa ,mergem la Penny sa alimentam si apoi la un restaurant la iesirea spre Targoviste sa mancam .Cat mancam mai da o ploaie , parca in ciuda .Inauntru cald si bine , afara ne astepta ploaia si frigul .
In fine , terminam de mancat , ploaia a cam terminat de turnat si am luat-o la drum . DN1 pana la Campina , coborare continua pana la Comarnic adica jumatate de distanta si apoi jumatate de distanta plata .Drumul e bun , fara gropi . Am pedalat destul de repede spre Campina , cam cu 25 km/h , sa ajungem la tren.Gara in Campina este pe partea dreapta a DN1 cum te indrepti spre Bucuresti , nu in oras cum am crezut cativa dintre noi si am dat ocol la propriu prin oras .Macar am vazut si Campina .
Adunarea finala a fost la gara , unde am luat bilete si am am batatorit peronul caci trenul bineinteles ca a intarziat numai 50 minute . Asa ca daca va duceti , nu disperati sa ajungeti la tren - se lucreaza intre Predeal si Campina .


Distanta parcursa in tura
 O mica " problema " a aparut pe peron - inainte sa vina trenul au mai venit inca patru biciclisti .Nu ca as avea ceva cu alti biciclisti .Locul pentru biciclete e destul de restrans si nu intra foarte multe .Deja erau 12 biciclete . La urcarea in tren , locul de biciclete era plin de emo .Nu aveam loc de ei sa urcam si nu vroiau sa faca loc sau nu pricepeau ca sunt destule biciclete incat sa ramanem pe peron daca nu fac lor rapid . Emo , ce sa faci ???  Pana la urma am reusit sa aranjam biclele in rastel , in zig zag  sa zic , adica cu coarnele asa ,cealalta cu coarnele invers si tot asa .Ultima bicla , o cursiera Batavus , fiindca e mai usoara , a stat deasupra .

La gramada
 Acceleratul face putin pana la Bucuresti , cam o ora , timp de alte glume , poze si discutii .
In Gara de Nord despartirea a fost destul de rapida , cu gandul ca ne mai vedem noi .
Si chiar sper sa ne mai vedem , sa dam o tura pe undeva .Mie unul mi-a placut enorm , chiar daca atunci cand se intalnesc grupulete de oameni , nu toate gusturile si parerile bat in acelasi sens .Dar compenseaza pe alte parti .Toti au venit pentru pedalat .Te amuzi de unul care e mai glumet , de altul care e mai morocanos , altul nu tine minte numele persoanelor , altul cara dupa el toti dracii si fel si fel de oameni (in sensul bun) .Scopul e sa te distrezi si plimbarile astea isi ating scopul . Nu poti aprecia asa ceva pana nu vi sa te plimbi cu noi .
Am lasat la final avantajul cel mai mare al plimbarilor de acest gen : PRIETENI NOI .
Chiar daca suntem in era internetului cu tot cu messengerul lui si cu facebookul , prieteni adevarati iti faci daca intalnirea chiar are loc .Vi calare pe bicla , cu nimic la tine si pleci cu o mana de prieteni . Asta e poate adevaratul motiv al pedalatului ?
Astept sa imi spuneti ce parere aveti despre pedalat , amici , blog , comentarii si pareri de bine daca sunt .
Sa ne auzim la o plimbare cu bicla !


P.S. Cine nu vine echipat corespunzator sau nu isi gaseste prin casa ce ii trebuie , sa ni se alature .Din multimea de oameni sigur gasesti ce trebuie .Chei , pantaloni , caciuli , fulare , manusi , mancare , etc . La plimbarica asta , Marius , cel cu Batavusul ,era in pantaloni scurti .A facut rost de pantaloni de fas .Apoi s-au schimbat intre noi manusi , fulare , caciuli , ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca ai ceva de mesterit la bicla , avem chei , imbusuri , ulei pt lant si alte cele . Hai la tura !

vineri, 1 octombrie 2010

Drumul bicicletei 9 pe 30 sept 2010 in Colentina

Am fost la drumul bicicletei 9 . Strangerea a avut loc in parcul Plumbuita .
Parc Plumbuita
  Ne-am strans  26 de biciclisti  dintre care 3 fete . Traseul a fost frumos  .Descoperi zone ale Bucurestiului pe care cu siguranta nu le sti si care pot sa iti schimbe parerea despre acest oras .
La plecarea din Parcul Plumbuita
 Am mers pe langa lacul Plumbuita in a carui oglinda se vedeau luminitele locuintelor  de pe malul celalat . Aerul parcului iti da putere . Miroase a iarba . Dupa tura de lac , iesim in soseaua Petricani . E spre ora 21 . Libertatea de pe strada te minuneaza . Masini putine , lume putin mai calma , poti pedala in voie . Am continuat traseul apoi numai prin oras : Bulevardul Lacul Tei , Str .Grigore Moisil , Barbu Vacarescu peste raul Colentina , schimbam directia pe Fabrica de Glucoza si apoi pe Calea Floreasca spre centru .

Lacul Floreasca ramane in partea dreapta , ajungem in Stefan cel mare si intram pe Polona . Dam in Bulevardul Dacia , care arata cam ca dupa razboi ; transeu dupa transeu .Spre final Pache Potopopescu , Soseaua Iancului apoi in sus spre Electronicii si in final Kaufland Obor .
Poate va intrebati de ce atata traseu prin oras , de ce noaptea , de ce cu bicicleta ?
Pentru ca pe timpul zilei nu o sa observi casele vechi , cladirile frumoase , zonele verzi , oamenii care stau la coada la shaorma si alte detalii .Parca iti ruleaza un film documentar in fata ochiilor . Nu ai fi observat atatea detalii oricat te-ai fi plimbat ziua fiindca nu ai cum din cauza agitatiei , nebuniei si oamenilor ce iti distrag atentia de la ce poate fi frumos . Noaptea totul intra in stare de amorteala .Se mai gasesc cativa nervosi sa te claxoneze , se mai gasesc comentatori pe trotuar , se mai gasesc si caini .Dar astia trec in 30 secunde cat te departezi de ei , caini , masini , vitezomani .
Se termina tura si ajungi acasa cu cativa amici in plus , cu cateva informatii noi , cu cateva locuri noi vazute , cu frica de caini invinsa , cu miscarea facuta (eu am facut per total 25 km) .

Sper ca data viitoare sa se mearga cu o viteaza medie putin mai mica pentru a sprijini si pe cei ce merg mai incet .

Bafta si spor la pedalat !